+40 732 932 787 contact@meritiiubire.ro

DESPRE NOI

DESPRE NOI

Cine suntem?

Câteva cuvinte despre noi

Deși recent constituită juridic, Asociația Meriți Iubire a derulat, în ultimii 10 ani, prin fondatorul și președintele său, medic stomatolog Trufaș Carmen – doar Carmen pentru cunoscuți – o serie de acțiuni caritabile în școli, grădinițe, spitale ori cămine de bătrâni atât în mediu urban, cât mai ales rural. Deși este medic stomatolog, pare că meseria ei de bază este cea de voluntar, deoarece aceasta activitate o hrănește spiritual, o împlinește ca om iar organizația este proiectul său de suflet, după cum o declară cu simplitate:

”Această organizație s-a născut dintr-o necesitate firească și practică. La început am făcut diferite acțiuni din dorința de a dărui iubire, atenție, compasiune celor mai puțin  favorizați de soartă. Nu m-am gândit că, la un moment dat, voi strânge în jurul meu alți oameni dornici de a-și ajuta semenii și acțiunile noastre se vor derula în cadrul unei organizații. Marea majoritate a oamenilor se gândește la a-i ajuta pe ceilalți prin bunuri materiale, prin obiecte, prin bani. E adevărat, sunt necesare, însă, experiența mea a demonstrat că oamenii au nevoie, în egală măsură, de atenție, de zâmbete, de iubire, de a-i face să se simtă importanți.”

De ce asociația a fost denumită Meriți Iubire? Deoarece Carmen a avut norocul să provină dintr-o familie unită, care a înconjurat-o permanent cu iubire și, când a ajuns pe picioarele ei, a simțit nevoia să împartă cu semenii săi atât bunăstarea materială, cât și spiriruală.

”Am cunoscut atât oameni inteligenți și foarte bogați, dar nefericiți în lipsa iubirii cât și persoane foarte sarace din punct de vedere material, dar foarte bogate spiritual, care dăruiau și primeau iubire.”

Scopul asociației non-profit este să le ofere copiilor, bătrânilor și persoanelor provenite din medii defavorizate șansa la o viata mai bună, sens în care va derula programe educaționale, sociale și medicale, pe termen mediu și lung.

Asociația Meriți Iubire este o persoană juridică română, nonprofit, apolitică, cu caracter profesional, educațional, științific, social, cultural, umanitar.

DESPRE NOI

Ce facem?

Împărțim și împărtășim iubire, iată cum:

Echipa noastră de membri și voluntari are experiență în dezvoltarea de servicii sociale, protecție specială și de asistență socială  pentru persoanele marginalizate social.

Dezvoltăm și implementăm programe de informare, prevenție, consiliere psihologică, psihoterapie, coaching și asistență socială destinate nevoilor specifice ale persoanelor și comunităților aflate în dificultate, în vederea susținerii intergrării acestora în viața economică, socială și culturală a societății și asigurarea dreptului la o viață autonomă, împlinită, fericită și demnă.

Colaborăm cu instituții de învățământ, alte ONG-uri, asociații profesionale, instituții de stat, persoane fizice și juridice, pentru realizarea unor parteneriate care să conducă la îndeplinirea scopului și obiectivelor asociației.

Organizăm evenimente de toate tipurile (ateliere, conferințe, traininguri, prezentări) în domeniul sănătății fizice și mintale.

SUSȚINE UN PROIECT

Alege cum poți să ne ajuți!

Dacă vrei să contribui și tu la unul din proiectele noastre sau să te oferi voluntar, vezi cum poți să ne ajuți sau contactează-ne.

Cum ne ajuțiContact

DESPRE NOI

Cum facem?

Învață cum procedăm

Dezvoltăm atât programe proprii, cât și în parteneriat cu autoritățile publice din țară și străinătate, respectiv:

Programe educaționale

 

 • Formare specifică pentru muncă cu victimele abuzului sau violenței fizice și sexuale pentru profesioniști din domeniul asistenței primare (cadre medicale, asistenți sociali, psihologi, educatori, juriști)
 • Activități de informare și educare în domeniul sănătății fizice și mintale
 • Coaching și consiliere psihologică pentru recuperarea posttraumatică
 • Activități recreative cu bătrânii, copiii instituționalizați și alte categorii de persoane defavorizate
 • Programe de formare în domeniul consilierei în carieră, al antreprenoriatului sau a altor domenii de interes privind dezvoltarea competențelor profesionale.
 • Acordarea de asistență psihologică (formarea de grupuri terapeutice de suport)
 • Consiliere juridică, îndeosebi cu privire la drepturile și libertățile individuale și la modul de exercitare al acestora
 • Acordarea de asistență socială, îndeosebi pentru femei abuzate sau pentru victime ale traficului de persoane
 • Servicii medicale și sprijin igienico-sanitar pentru toate persoanele defavorizate, indiferent de vârstă, cu precădere acordarea asistenței stomatologice gratuite persoanelor aflate în nevoie și îmbunătățirea sănătății orale a copiilor defavorizați
 • Înființarea și asigurarea funcționării unor centre de integrare socială și de voluntariat
 • Achiziționarea sau construcția de locuințe sociale destinate tinerilor vulnerabili, precum și înființarea, organizarea și coordonarea de centre de zi
 • Acțiuni cu scop umanitar în vederea colectării de fonduri bănești și donații de haine, alimente și jucării destinate protecției persoanelor defavorizate
 • Prevenirea excluziunii sociale prin lupta împotriva discriminării și facilitarea accesului pe piața muncii pentru persoanele dezavantajate
 • Participarea activă în situații de urgență (calamități naturale, dezastre, catastrofe) alături de serviciile specializate, pentru salvarea de vieți omenești. Recrutarea și pregătirea voluntarilor în acest scop.

CUM NE AJUȚI?

În spiritul transparenței și al participării, publicăm periodic execuția bugetară a asociației.

Donează orice sumă îți permiți, pentru a aduce o contribuție pozitivă societății.

Share This