Sponsorizează

Redirecționează 20% din impozitul pe profit

Orice firmă din România poate direcționa 20% din impozitul pe profitul anului în curs către un ONG până pe 31 decembrie 2018. Sponsorizarea se face direct către Asociația Meriți Iubire și nu către ANAF.

Sponsorizarea este o cheltuială deductibilă din impozitul pe profit datorat statului, deci costul pentru companie este zero.

Prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit și tu poți contribui la construirea grădiniței din Belcești!

Sponsorizează în trei pași simpli:

  1. Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit al companiei, în limita a 5 la mie din cifra de afaceri
  2. Descarcă, completează și trimite prin curier Contractul de Sponsorizare în două exemplare
  3. Efectuează plata prin transfer bancar

Detalii fiscale

Pentru SRL-uri

Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din impozitul pe profit, în limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal.

Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările efectuate până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 ianuarie al anului următor).

Pentru PFA-uri

Pot face cheltuieli cu sponsorizarea, deductibile  în limita a 5% din venitul net, stabilit ca diferență între venit brut și cheltuieli deductibile, altele decât cheltuielile cu sponsorizarea.

Pentru societăți comerciale plătitoare de impozit pe venit

Acestea nu beneficiază de facilități fiscale în cazul cheltuielilor de sponsorizare. Acestea pot efectua sponsorizări în condițiile prevăzute de Legea 32/1994, fără a le putea deduce din impozitul pe venit. Legea nu prevede o sumă maximă ce poate face obiectul sponsorizării.

Share This